Cursus Realistisch Tekenen en Schilderen

In maart 2017 start er weer een nieuwe cursus Realistisch Tekenen en Schilderen in Eindhoven. Deze cursus is geschikt voor beginners en de wat meer gevorderde tekenaars en schilders. Het betreft een doorlopende cursus, dus je kunt altijd instromen, en de lesinhoud wordt aangepast aan het niveau van de cursist.

Tijdens de eerste lessen zal de focus liggen op tekenen en gaan we leren werken met verschillende materialen zoals potlood, houtskool en pastel. We gaan veel tekeningen en schetsen maken en leren hoe we vorm, tonaliteit, licht en donker kunnen weergeven op papier.

Daarna gaan we schilderen met olieverf en leren we een schilderij op te zetten op de klassieke manier. Dit houdt in dat we eerst een compositie schetsen en daarna een onderschildering maken. Vervolgens gaan we in de daaropvolgende weken in meerdere lagen het schilderij opbouwen tot een mooi eindresultaat.

Tijdens deze lessen laat ik ook steeds werk van de oude en jonge meesters zien en vertel wat over hun werkwijze en hoe we deze zelf kunnen gebruiken in ons eigen werk.

Als deze reeks lessen succesvol is gevolgd kan de cursist zich toeleggen op vrije opdrachten en zich verder specialiseren in bijvoorbeeld portretschilderen, stillevens of landschappen. Je schildert dan tijdens de cursus aan je eigen werk en samen werken we aan het bijschaven van je techniek, werkwijze en inzicht.

De cursus wordt voorlopig alleen gegeven op maandagavond van 19:30 tot 22:00 en de kosten zijn € 221,00 voor 13 lessen exclusief materiaal. Materiaal dient door de cursist zelf te worden aangeschaft en er zal een lijst worden gemaild met benodigdheden zodra de cursist is aangemeld.

Er bestaat ook de mogelijkheid om gebruik te maken van materiaal van het atelier, hiervoor zal dan een bijdrage worden gevraagd.

Cursus data: 6-maart, 13-maart, 20-maart, 27-maart, 3-april, 10-april, 1-mei, 8-mei, 15-mei, 22-mei, 29-mei, 5-juni, 12-juni

cursus-tekenen-schilderen

Leerpunten
  • gebruik van verschillende teken- en olieverf materialen
  • vorm, tonaliteit, licht & donker
  • olieverfschilderen in meerdere lagen
Niveau Beginners en meer gevorderde. De lesinhoud wordt aangepast aan het niveau van de cursist.
Docent Johan Hakkens
Aantal lessen 13 lessen van 2,5 uur
Datum Dit is een doorlopende cursus waar je je op elk moment voor kunt inschrijven.
Kosten € 221,00 excl materiaal